A terv a jó irányba tett bizonytalan lépés, de nem elegendő a kitűzött cél eléréséhez - mondta a szakértő hozzátéve: jó intézkedésnek tartja a kiadáscsökkentést és a bevételi oldal átalakítását, azonban ezzel együtt is 480 milliárd forintos hiányt vár a 2013-ra. A szuverén besorolás rontása továbbra is valós kockázat véleményünk szerint, bár az intézkedési tervvel sikerült némi időt nyerni - mondta. Összességében az intézkedési terv enyhén árfolyamgyengítő és kötvényhozam-növelő hatású a részletek hiánya miatt, és a részvényárfolyamokra is negatív hatást gyakorol a társasági adó csökkentésének elhalasztása, valamint a 2012-es banki különadó miatt - fejtette ki a Bloomberg hírügynökségnek a Nomura szakértője.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!