Háromnegyed egy előtt 1,14-ig eset az euró/svájci frank árfolyam, a dollárral szembeni kurzus pedig 0,80 alá süllyedt, megközelítve a 0,7980-as eddigi legalacsonyabb értéket. A piacok nem jutottak lélegzetvételhez, továbbra is egyre több a pesszimista hang az amerikai politikai erők megegyezési képességével kapcsolatban, több elemző pedig arra figyelmeztetett, hogy ha meg is születik a megállapodás a hitelminősítők akkor is ronthatják az USA besorolását, miután az adósságplafon emelésével együtt nem tudnak majd hathatós hiánycsökkentő intézkedésekben megegyezni.

A svájci frank forintárfolyama is napi csúcsra ugrott, 236,9 forintot kell adni az alpi deviza egységéért. A forint továbbra is az elvárhatónál jobban állja a sarat, az EUR/HUF nem ment érdemben 270 fölé, pedig az európai tőzsdei hangulat alapján magasabb árfolyamon sem lehetne csodálkozni.

A frank magas árfolyama így kizárólag az amerikai leminősítéssel kapcsolatos aggodalmakra vezethető vissza.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!