A tömeges lemondás gondolata már augusztus 30-án megfogant az igazgatótanácsban, ekkor kezdték el ugyanis felmérni, hogy minden bizonnyal képtelenek lesznek finanszírozni magukat a belső piacon. A newcastle-i bank ezt követően mintegy 13 milliárd font gyorssegélyt kért a Bank of Englandtól. A bank részvényei tegnap a felvásárlási tárgyalások megerősítését követően meredek esésbe kezdtek, ám ma - azt követően, hogy kiderült, egyértelmű lemondási szándéka ellenére az it mégis a helyén maradt, és elvállalta, hogy keresztülviszi a bankot a krízisen - megint emelkedésnek indult. A tegnapi záróárhoz képest kora délután 0,3 százalékos pluszban, 217 pennyn állt az árfolyam.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!