Európa harmadik legnagyobb díjbevétellel rendelkező biztosítója, az olasz Generali igazgatósága úgy döntött, elmozdítja hivatalából Giovanni Perissinotto vezérigazgatót. A tizenhét tagú testületből tíz fő szavazott a változtatásra, és öten szavaztak ellene.

A Generaliban közel 13 százalékos részesedéssel bíró Mediobanca befektetési bank, illetve a biztosító egyéb, 2 százalék feletti tulajdoni hányaddal rendelkező nagyrészvényesei szerdán lendültek támadásba Perissinotto ellen, azzal vádolva a vezérigazgatót, hogy az ő tevékenysége miatt szerepel rosszul mostanság a cég a tőzsdén. Idén ugyanis közel negyedével, az elmúlt 12 hónapban 43%-ot esett a biztosító árfolyama. A vezérigazgató ezzel szemben hangsúlyozta: az árfolyamesés nem a menedzsment teljesítménye miatt, hanem a Generali nagy (tavaly év végén 45,9 milliárd eurós) olasz kötvényállományát övező aggodalmak következett be.

A változtatás eredményeként Mario Greco, a Zurich Insurance Group általános biztosítási üzletágának eddigi vezetője ül a Generali vezérigazgatói székébe - közölte a trieszti székhelyű biztosító. Hivatalos kinevezéséig Gabriele Galateri di Genola elnök látja el a vezérigazgatói feladatokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!