Lemondott a tokiói értéktőzsde elnök-vezérigazgatója

Lemondott posztjáról a tokiói értéktőzsde elnök-vezérigazgatója, Mijahara Koicsiro, személyes felelősséget vállalva azért, hogy október 1-jén egy napig nem volt kereskedés a börzén technikai hiba miatt - írja az MTI.
Szász Péter, 2020. november 30. hétfő, 13:34
Fotó: Reuters

Egész napos leállásra azóta nem volt példa a tokiói tőzsdén, hogy 1999 májusában teljes egészében számítógépes rendszerre állították át a börze működését.

A világ harmadik legnagyobb tőzsdéjét üzemeltető cég, a Japan Exchange Group közlése szerint a leállást az okozta, hogy az adattovábbító hardver meghibásodása után nem sikerült átkapcsolni a tartalékgépre. A börzén mintegy 3700 cég részvényei forognak, a vállalatok együttes piaci tőkeértéke mintegy 6 ezer milliárd dollár.

A tokiói tőzsdén már korábban is voltak kisebb fennakadások, legutóbb 2018-ban, amikor a tőzsdét és az értékpapírkereskedő cégeket összekötő kereskedelmi rendszer négy vonalából egy megbénult, mert egy brókercégtől hatalmas mennyiségű adat zúdult rá egy rutin rendszerellenőrzés során.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK