Martin Sorrell azonnali hatállyal távozott, személyes okokra hivatkozva. Részletek nem tudni. Ugyanakkor belső források szerint az alaptó távozását az váltotta ki, hogy a vállalat vezetésének lezárult vizsgálata szerint Martin Sorrell nem megfelelően kezelte a cég forrásait.

A WPP árfolyama idén eddig mintegy 30 százalékkal esett. A 112 országban működő, mintegy 200 ezer embert foglalkoztató cég komoly kihívásokkal néz szembe a Google és a Facebook részéről, miközben a tavalyi üzleti eredménye a legrosszabb volt 2008 óta.

Elemzők szerint valószínűleg a cég vezetői közül jelölik ki az utódot, aki azonban már nem lesz képes egyben tartani a birodalmat, Sorrell távozásával minden bizonnyal szétesik az 1985-ben alapított vállalat.

Az új vezérigazgató kinevezéséig a WPP elnöke, Roberto Quarta irányítja a céget. (Elárult egy titkot a Tesla vezére.

A WPP csoporthoz olyan nagynevű cégek tartoznak, mint a Hill & Knowlton, a JWT, az Ogilvy & Mather és a Young & Rubicam.

A londoni tőzsdén jegyzett 100 vezető cég irányítói közül Martin Sorrell 2015-ben és 2016-ban is a legjobban fizetett vállalatvezető volt. 2015-ben a jövedelme 70,4 millió font (1 font=360,13 forint), 2016-ban pedig 48,1 millió font volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!