A mutatót főként a közel-keleti befektető tulajdonszerzési szándékának hírével megtámogatott Mol-részvények húzták fel, a Mol-vevő hírére kora délutántól már szinte végig 15 százalékot drágult az olajrészvény, amely így 10 350 forinton forgott, és zárt is. Az olajrészvény forgalma 7,3 milliárd forint volt, ami kiemelkedően magasnak számít az átlaghoz képest.

Az OTP-re is átragadt a jókedv, a papír napközben ugyan széles sávot járt be, végül azonban napi csúcsán 2945 forinton zárt, ami 5,8 százalékos pluszt jelentett egyetlen nap alatt. Igaz ezt azt értéket csak a zárószakasz felkötésénél tudta elérni a papír, napközben azért ennél alacsonyabban forgott.

A Magyar Telekom 595 forintos utolsó értéke csupán 1,7 százalékos növekedést jelentett. Ezzel szemben a Richter 7,5 százalékos plusszal 28 800 forintig menetelt, a másik gyógyszercég az Egis azonban 1,5 százalékkal csak 10 000 forintig tudott elszaladni.

A kisebb papírok irányadó indexe a BUMIX nem is tudta megismételni nagytestvérének a teljesítményét. Értéke ugyanis 1 százalékkal tudott emelkedni  1463 pontra. Márpedig itt is colt olyan részvény ami szárnyalni tudott, az elmúlt napok vesszőfutása után a Synergon 10,5 százalékkal drágult, így záró ára 539 forint lett.

Az FHB ugyanakkor elmaradt a nagytestvérétől, drágulása 3,4 százalékot tett ki, ami 725 forintot jelentett.

Trenddel szemben 2 százalékot esett viszont a Rába, amely így 626 forinton zárt. Nem hatottak viszont az új megrendelések a Freesoft piacán, a társaság részvénye ugyanis 1 forinttal 2499 forintra csökkent tegnap.  

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!