Másfél százalék körüli mértékben gyengült a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe pénteken kora délután, a BUX 17 250 pont környékén tartózkodott fél kettó után nem sokkal. A forgalom 5 milliárd forint körül alakult.

A blue chipek mindegyike veszített előző napi záróárából. A legnagyobb, két és fél  százalékot meghaladó mértékű gyengülést az OTP-papír mutatta föl, a bankrészvény így 3590 forinton forgott. Jelentős, másfél százalék körüli mínuszt mutatott a Mol árfolyama is, amely így 16 035 forint körül alakult. Az Mtelekom valamivel több mint fél százalékkal lett olcsóbb, a távközlési papír 452 forinton forgott. A Richter ugyancsak a piros tartományban tartózkodott, a hajszálnyi gyengülés 36 495 forintos árfolyamot eredményezett, míg az Egis ugyancsak fél százalék körüli gyengüléssel 14 435 forintig ereszkedett a zárás előtt több mint három órával.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!