Pénteken reggel 284,20-ig gyengült  a forint az euróval szemben, az erősödő  dollár árfolyam miatt, amire még rátett egy lapáttal nem túl rózsás magyar ipari termelési adat.  Így egy nap alatt közel 1 százalékot gyengült a forint, ami azt jelezheti, hogy a magyar fizetőeszköz kezd leszakadni a régióról, hiszen a lengyel zloty csak 0,3 százalékot gyengült, míg a román lej több mint 1 százalékot erősödött igaz a választási eredmény hatására. Ugyanakkor nagy gond nincs, hiszen a forint árfolyama továbbra is az október közepe óta jellemző 280-285-ös sávban maradt, és ebben nem is várható változás az elkövetkező napokban - véli Bámli Károly, a Commerzbank devizakereskedője. Estére viszont már csak 283,60-an forintot ért egy euró köszönhetően annak, hogy az euró/dollár kereszt ismét 1,31 körül mozgott. A keresztárfolyamra az elkövetkező napokban az amerikai költségvetéssel kapcsolatos hírek lehetnek elsősorban hatással.

A svájci frank esetében sem folytatódott a gyengülés, úgy látszik az első pánik után emésztik a befektetők a negatív kamat hírét. Az euróval szemben 1,208 környékén mozgott az értéke, míg egy frankért 234,70 forintot kellett este fizetni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!