A SEC az utóbbi időben tapasztalt könyvelési visszaélések nyomán döntött úgy, hogy a korábbi 90 nap helyett 60 nap áll majd az amerikai tőzsdei társaságok rendelkezésére, hogy nyilvánosság elé tárják éves jelentsüket. A negyedéves jelentéseket 45 helyett alig 35 nap alatt kell majd elkészíteni. A SEC mindezzel azt kívánja elérni, hogy a befektetők sokkal hamarabb tiszta képet alkothassanak a cégek pénzügyi helyzetéről. Ugyancsak ezzel a céllal összhangban hozták a rendeletet is, miszerint a vállalatok vezetőinek részvényvásárlásait, illetve -eladásait két napon belül nyilvánosságra kell hozni. Korábban a tranzakciók felfedése akár hónapokat is késhetett. Az intézkedés bevezetésére 3 évet szánnak, a gyorsított beszámoló-készítés csak azokra a cégekre vonatkozik, amelyek legalább egy éve már nyilvános részévnytársaságként működnek, a piaci értékük pedig meghaladja a 75 millió dollárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!