Leültethetnek 72 brókert

A New York-i értéktőzsde szakít azzal az immár több mint száz éves hagyománnyal, mely egész napos álldogálást követelt meg a brókerektől és 72 ülőhelyet szereltet be a kereskedési parkettra.
Mezősi Tamás, 2010. március 9. kedd, 19:10
Fotó:

A 217 éves tőzsdén 1903 óta ülőhely hiányában állva kénytelenek dolgozni a brókerek, s többek között ez a kényelmetlenség is közrejátszhatott abban, hogy a nyílt kikiáltásos kereskedés részaránya a teljes forgalom belül az elmúlt négy év során 25 százalékra esett a korábbi nyolcvan százaléktól - az üzletek legnagyobb része most már természetesen elektronikus úton köttetik.

Ezzel párhuzamosan a nyüzsgés is jelentősen csökkent a parketten, a kereskedők száma az elmúlt húsz évben 70 százalékkal csökkent.

A mostani felújításra - melynek során 72 ülőhelyet alakítanak ki - 7,5 millió dollárt költ a tőzsde, a költségek egy részét ráterhelik az azokat használó üzletkötőkre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK