A Mol közölte, hogy a korábban bejelentett részesedés adásvételét sikeresen lezárta a Wintershall Norge AS-vel, amely 14 kutatási-termelési licensz részesedést érint az Északi-tenger Egyesült Királysághoz tartozó részén. Az átvett portfólió magában foglalja a Broom 29 százalékos, a Catcher 20, a Cladhan 33,5, a Scolty és Crathes mezők 50 százalékos nem operátori részesedését. Szintén a tranzakció része a Wintershall Sullom Voe terminálban és Brent vezetékrendszerben meglévő tulajdoni hányadának átvétele.

A Mol irodát nyitott Aberdeen-ben, támogatva ezáltal a gördülékeny működést és a jövőbeli régiós terjeszkedést - olvasható a közleményben. "Az Északi-tenger egy nagyon vonzó térség és a Molnak szándékában áll kiterjeszteni régiós jelenlétét. Célunk, hogy részt vehessünk a kutatási licenszekre kiírt tenderen és mihamarabb operátorként jelenjünk meg" - mondta Alexander Dodds, a kutatás-termelés ügyvezető igazgatója.



Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!