Likvidálások a tőzsdén

Folytatódhat az eladási pozíciók likvidálása, ám az emelkedésnek gátat szabhat a nagyon erős túlvettség.
NAPI, 2010. március 17. szerda, 08:50
Fotó:

Likvidálással kezdődhet a nap a Budapesti Értétktőzsdén miután továbbra is pozitív a hangulat a világ tőzsdéin. Kifutások hete is van, aki bírja átköti, aki nem az lezárja short pozícióit, illetve ezeken a szinteken aktiválódnak a leglazább stop lossok is - vélekedett Káplár Norbert a Raiffeisen üzletkötője. 
A Mol és az OTP új lokális csúcson van, a Richter, az MTelekom és az Egis viszont nem, de a két vezető papír is elég volt ahhoz, hogy a BUX-ot új csúcsra vigye.
Az OTP ma 6800-6900 forint közé juthat, a Molnál 20800-21000 között található a trendcsatorna teteje.

Iszonyatos túlvettség látható minden papírban, ezért a BUX a likvidálások ellenére is csak 2-300 ponttal emelkedhet az üzletkötő szerint.

A dollár átlépte a trendcsatornáját felfele, aki jó pozíciót akar dollár vételben annak ebben a gyengülési körben ajánlott pozíciót keresni - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK