A reggeli vérfürdő során az OTP részvények árfolyama 4350 forintra zuhant, és lényegében azóta folyamatosan emelkedik, szűk egy óra alatt 4560 forintig jött föl, ami még mindig 2,4 százalékos gyengülés. Üzletkötők elmondása szerint a nyitószakaszban főleg hazai befektetői ügyfelekkel rendelkező brókercégek álltak az eladói oldalon, így alighanem kényszerlikvidálások nyomták ilyen alacsonyra az árat.

A nyitó szakaszban 340 ezer OTP forgott, jelenleg 970 ezer darabos a forgalom, vagyis jelentős tételeket kellett eladni azoknak a számlájáról, akiknek nem volt elég fedezetük a vételi pozíció tartásához. Ilyen helyzetben a brókercég automatikusan lezárja a fedezetlen pozíciókat, ha az áresés lassabb, akkor általában van idő az ügyfelek felszólítására, pótlólagos fedezet beszállítására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!