Linamar: alaptevékenységből is lehet pénzt termelni

A Linamar Hungary az egy évvel ezelőtti értéknél negyedével több, 200 millió forintos nyereséget ért el az év első három hónapjában.
NAPI Online, 2005. május 13. péntek, 09:32
Fotó:

A nyereség már csak azért is kedvező, mivel a bázisidőszaki számokat jelentősen javította, egy 200 millió forint értékben elszámolt - ez most alig több mint 30 millió forintot tett ki - árfolyamnyereség.

A tavalyi üzemi szintű veszteség után az idei első három hónapban 246 millió forintos nyereséget termelt a Linamar, elsősorban annak köszönhetően, hogy sikerült növelni az eladásokat és csökkenteni a kiadásokat. Az árbevétel megközelítette az 5,3 milliárd forintot, ennek közel harmadát adta a mezőgazdasági üzletág, míg a nagyobb rész továbbra is autóipari megrendelésekből származott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK