A Footsie-t a pénzügyi szektor gyengítette, miután a Moody's közölte, hogy középtávon leminősíthet több brit bankot is, mivel London és a brit jegybank várhatóan lassan elkezdi visszavonni pénzkínálat-növelő intézkedéseit. A vesztesek közé iratkoztak fel az EADS párizsban jegyzett papírjai azt követően, hogy a társaság közölte, a negyedik negyedévben 1,06 milliárd euró mínuszt hozott össze, osztalékot pedig nem fizet. A Deutsche Post részvényei eközben több mint két százalékkal drágultak, az egy évvel korábbi kevesebb mint egytizedére, 283 millió euróra csökkenő negyedéves veszteség hírére. A Sanofi-Aventis szintén feljebb kapaszkodott, miután bejelentették, hogy közös vállalatot hoz létre az amerikai Merckkel, amely a globális állatgyógyászati piac közel harmadát birtokolhatja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!