London le, Frankfurt fel

Vegyesen zártak kedden a vezető nyugat-európai részvényindexek: az FTSE-100 0,1 százalékkal 5601 pontra süllyedt, a CAC-40 és a DAX 0,2 százalékkal emelkedett, előbbi 3910, utóbbi 5886 pontra.
NAPI, 2010. március 9. kedd, 18:53
Fotó:

A Footsie-t a pénzügyi szektor gyengítette, miután a Moody's közölte, hogy középtávon leminősíthet több brit bankot is, mivel London és a brit jegybank várhatóan lassan elkezdi visszavonni pénzkínálat-növelő intézkedéseit.

A vesztesek közé iratkoztak fel az EADS párizsban jegyzett papírjai azt követően, hogy a társaság közölte, a negyedik negyedévben 1,06 milliárd euró mínuszt hozott össze, osztalékot pedig nem fizet.

A Deutsche Post részvényei eközben több mint két százalékkal drágultak, az egy évvel korábbi kevesebb mint egytizedére, 283 millió euróra csökkenő negyedéves veszteség hírére.

A Sanofi-Aventis szintén feljebb kapaszkodott, miután bejelentették, hogy közös vállalatot hoz létre az amerikai Merckkel, amely a globális állatgyógyászati piac közel harmadát birtokolhatja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK