A mintegy 400 milliárd forintos egyenlegjavító program után a kormány szerdán újabb, 367 milliárd forintos kiigazításról döntött, hogy az Európai Bizottság (EB) is biztosítottnak lássa a 2,7 százalékos hiánycél teljesülését jövőre. Az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) egyelőre nem kommentálta a bejelentést.

Králik István, a KBC üzletkötője a nulla körüli nyitás után megnyugvást vár a magyar piacon, így az OTP árfolyama is stabilizálódhat a szerdai hullámvasút után. Hozzáfűzte: csütörtökön a Richter árfolyamát érdemes még figyelni, amely szerdán átlépte a 40.000 forintos lélektani határt. A KBC üzletkötője kifejtette: a magyar piac is élvezi a feltörekvő piacokra beérkező tőkét, a nemzetközi hangulat kedvező, délután pedig az Egyesült Államokból érkező makroadatok adhatnak irányt a kereskedésnek.
Szatmári Tamás, a Raiffeisen üzletkötője is megnyugvást vár csütörtökön a budapesti parketten; ezt a jelentős erősödésnek indult forint árfolyam is alátámasztja. Ő is hozzáfűzte, hogy optimista a nemzetközi hangulat, így az OTP és a BÉT korrigálhatja a szerdai mínuszokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!