A rossz hangulat hátterében kínai és amerikai gazdasági növekedésével kapcsolatos aggodalmak állnak. A befektetői figyelem középpontjában minden bizonnyal a német ZEW bizalmi index publikálása lesz európa legnagyobb gazdaságáról.

Kedden tíz óra után az FTSE-100 és a DAX 0,5 százalékos, míg a CAC-40 0,4 százalékos veszteségben járt, míg a Stoxx Europe 600 indexe 0,5 százalékkal teljesített rosszabbul a hétfői záróértéknél. A periféria indexei szintén a mélyben voltak, a milánói FTSE MIB és a madridi IBEX-35 0,8 százalékos mínuszban állt.

A Louis Vuitton 3,6 százalékkal esett, miután az értékesítésében lassú növekedésről adott számot a fő üzletágaiban, a divat és a bőr termékeinek értékesítésében. Frankurtban a lefelé húzó erők között volt az E.ON is 1,5 százalékos eséssel, Londonban pedig az Associated British Foods 2 százalékos veszteséggel, utóbbit a Credit Suisse túlteljesítésről semleges szintre hozta le a papírok minősítését.

A mínuszok között a Danonnak jól indult a napja, a francia cég részvényei mindezek ellenére 3,7 százalékkal drágultak, ezt javuló első negyedéves értékesítési adatainak köszönhette.

Emellett a bányaipari vállalatok papírjai is emelkedésben voltak: a Fresnillo 4,7, az Eurasian Natural Resources Corp. 4,5, míg a Rio Tinto 1,9 százalékos pluszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!