Nagy Bertalan, az Equilor Zrt. elemzője gyenge, nulla körüli nyitást vár csütörtökön a BÉT-en. A szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy a nemzetközi befektetői hangulat enyhén negatív a spanyol leminősítések, a ciprusi hiteltárgyalásokról szóló hírek és a görög választások közeledése miatt. Így a budapesti tőzsdén is várhatóan kivárnak a befektetők, vagy pozíciókat zárnak, ezért a részvényárak oldalazására, esetleg lefelé csorgására számít az üzletkötő.

Izbéki Ottó, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője szintén oldalazásra számít, mivel a kedvezőtlen hírek miatt - spanyol, illetve ciprusi leminősítés - a nemzetközi hangulat kedvezőtlen. A befektetők ezért világszerte kivárnak.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!