A frankfurti DAX 0,2 százalékos csökkenést mutat, a francia CAC-40 0,53, a londoni FTSE 0,38 százalékos mínuszt ért el a délelőtt közepére.

Abefektetők meglehetősen zaklatottak, a 2012-es évet eddig jellemző menetelés után egyre nagyobb a bizonytalanság, mindenki azt latolgatja, hogy fenntartható-e az árfolyamok emelkedése.

Ezzel szemben a kontinens keleti felén egészséges pluszokat lehet látni, az oroszok 0,6 százalékos, a lengyel és a magyar index 0,7 százalékos emelkedést hozott össze eddig, a törököknél szerényeb, 0,3 százalékos a plusz, de még a görög tőzsde is fél százalék pluszba lendült - igaz volt honnan.

A devizapiacról is vegyes jelzések érkeznek, az euró/dollár árfolyama hektikusan pattog 1,2740 és 1,2810 között. Csak a svájci frank áll nyugodtan a viszonylag erős 1,2090-es szinten.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!