Ma jöhet el a Framville nagy napja

Várhatóan ma nyújtja be kérelmét első nyilvános részvénykibocsátására a Zynga, a Facebook egyik legnépszerűbb játéka, a Farmville készítője az amerikai hatóságoknak.
NAPI, 2011. június 29. szerda, 11:50
Fotó:

A Zynga mintegy 2 milliárd értékben hajtaná végre első nyilvános részvénykibocsátását a tudósítások szerint, a tranzakciókhoz közeli források szerint a tranzakció mintegy 15-20 milliárd dollárra értékelné a játékgyártó céget - írja a Wall Street Journal.

A tavaly 850 millió dolláros árbevételt elérő cég idén már mintegy 1,46 milliárd dolláros bevételre számít. Ennek mintegy 80 százaléka a játékain keresztül és azokhoz értékesített virtuális javakból, s 20 százalékj hirdetési bevételekből származna. A szakértők szerint a cég Farmville nevű játéka messze a legnépszerűbb a Facebookon játszható játékok közül, átlagosan havi 272 millió játékossal. A második helyezett fejlesztő ennek töredékével, átlagosan havi 34,3 millió felhasználóval büszkélkedhet.

Az idei év internetes kibocsátásaival ellentétben - a LinkedIn és a Groupon után - a Zynga ráadásul olyan cég, amely profitot is képes termelni. Ugyanakkor elemzők felhívják a figyelmet, hogy a társaság működésére kockázatot jelenthet erős függése a Facebooktól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK