Ma megmutathatják mekkora vételi erő maradt a magyar piacon, az Amerikában bemutatott kitörés után minden adott ahhoz, hogy a BÉT is valami hasonlót produlkáljon - ha tud. Farkas Róbert a Strategon üzletkötője szerint ha valamiben akkor az OTP-ben lehet számítani megugrásra. Ma kiderülhet, hogy tud-e ötezer fölé menni. "Meglátjuk, hogy lesz-e short covering, illetve van e benne short egyáltalán" - tette hozzá. Az S&P 2009 novemberében 1150 pont volt, most 1140, vagyis 11 hónaja nem tud sehova menni a piac. Ez akár kudarc is lehetne, de most a hangulat nagyon jó. Így a BÉT-en is most kell megmutatni, ki tud-e törni az OTP az egy-másfél hónapos sávból. Ha viszont ez nem sikerül, akkor megyünk megint le. A Mol 2000 forintot jött le, ebből most jöhet egy felkör. A Richter már hosszabb ideje álldogál 48 ezer körül, tőle jelentős emelkedés nem várható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!