A Societe Generale egyik frissen publikált elemzése szerint a kínai gazdaság egy profit nélküli növekedési periódusba léphet be, mely véleményt a vállalatok csökkenő eredményvárakozásaira alapozzák. Kínában 760 jelentősebb társaság több mint fele már visszavágta a korábbi előrejelzéseit, ami sokkal komorabb képet fest, mint a 2009-es hasonló adatok.

A vállalati profitokról érkező kedvezőtlen elemzés ellenére Kína 4 legnagyobb bankja 7,9 milliárd dollárt helyezett ki hitelekben július első felében, ami közel a duplája az előző hónap azonos időszaki kihelyezéseinek. A források nagy részben a gazdaság élénkítését serkentő projektek finanszírozásában játszanak közre.

A távol-keleti piacokon minden jelentősebb börze a pozitív tartományban tartózkodik, az alaphangulatot a tegnapi amerikai erősödés teremtette meg. Az emelkedést a kínai Hang Seng vezeti 2,4 százalékos felértékelődéssel, de a KOSPI 2 százalékos valamint a Shanghai Composite 1 százalékos menetelése is szépnek mondható.

A Huawei Technologies bejelentése szerint, a társaság olcsó okostelefonokkal akarja felvenni a versenyt olyan piaci óriásokkal mind a Samsung, vagy akár az Apple. A Samsung részvényei 0,3 százalékot gyengültek, a Huawei befektetői ellenben pozitívan értékelték a bejelentést, és a papírok 3,1 százalékot erősödtek.

A BHP Hiliton kitermelését érintő korábbi hírek még ma is éreztetik a hatásukat, ugyanis a bányatársaság részvényei 2,6 százalékkal kerültek feljebb. Az ausztrál vállalat remek teljesítménye a Fortescue Metals Group-ra is jó hatással volt, a társaság papírjai 4,3 százalékot erősödtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!