Ma örülhetnek az OTP-részvényesek

Kisebb emelkedéssel indulhat a kereskedés a BÉT-en, miután egyre többen elhiszik, hogy lehet esés és ez a fordított hatást váltja ki a piacon - vélekedett Bodor Csaba a Strategon üzletkötője.
NAPI, 2011. május 24. kedd, 08:58
Fotó:

Az amerikai indexek az 50 napos mozgóátlaguk alatt zártak és Ázsiában sincs egyelőre fölfelé próbálkozás, a fejlődő piacokon kitart a gyengeség.

A magyar piac ügyesen visszajött a tegnappi nagy zuhanásból, végül egyedül az OTP zárt lejjebb, a Richter nem esett, Mol is alig.

Bodor szerint gyenge papírok főleg a kisebb részvények köréből kerülnek ki, egy econet, vagy Synergon esetében fennmaradhat a jelentős volatilitás.

Ma toporgás, kis emelkedés várható a piacon, a fő irány nem dőlt még el. Az elmúlt hónapok mintázata az, hogy egy emelkedésre ugyanakkora csökkenés jön, ebben nem várható változás egyelőre.

Egyelőre nem lehet felmérni a görög helyzettel és a nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos hatásokat, a piac akkor fog megnyugodni, ha ezek a tényezők tisztázódnak, például bejelentik, hogy pontosan mit is terveznek a pénztáraktól átvett részvényekkel - mondta az üzletkötő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK