A tőkepiacon viszonylag kevésbé ismert Patait, aki korábban az Allianz Biztosító élén állt, a december 4-ére összehívott rendkívüli közgyűlés választhatja be - valószínűleg Mohai György vezérigazgató társaságában - a BÉT Zrt. igazgatóságába, amely a közgyűlés után választja meg az elnököt. Az UniCredit Bank 2004 májusától 2008 nyaráig a BÉT-részvények 68,8 százalékával rendelkező konzorcium vezetője volt. Huszonöt százalékos részvénycsomagját (a négy évvel korábbi vételár több mint háromszorosáért, mintegy 40 millió euróért) a Bécsi Értéktőzsde vette meg, ezt követően mondott le az egyébként az UniCredit Bank letétkezelési üzletágát vezető Szalay-Berzeviczy Attila a BÉT elnökségéről. A magyar tőkepiac érdekében sokszor határozottan kiálló volt elnök azzal indokolta lemondását, hogy a tulajdonosi átrendeződés nyomán a BÉT élére az osztrák többségi tulajdonos elvárásainak maradéktalanul megfelelő személyre van szükség...Piaci hírek szerint a WB-ÖKB páros mindenképpen magyar elnökjelöltben gondolkozott, ám a BÉT alelnöki posztját négy éve betöltő Cselovszki Róbert, a korábban szintén konzorciumi tag Erste Befektetési Zrt. elnöke elhárította a jelölést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!