Ez egyelőre technikai jellegű bevezetést jelent, és párhuzamos kereskedésként - dual listing - valósítják meg, tehát a lengyel és magyar piacon egyszerre lesznek jelen a vállalat papírjai. Az RFV a magyar tőkepiacot hosszú távon továbbra is kiemelkedő vállalatfinanszírozási platformjának tekinti, a vállalat fejlődési terveiben a magyar piac jelentős helyet foglal el - szögezi le a menedzsment közleménye. A részvények lengyel tőzsdére történő bevezetéséről március 7-én ad a vállalat tájékoztatást a cég stratégiájának bemutatásával egybekötött sajtó- és befektetői-tájékoztatón - tartalmazza a közlemény. Az RFV Nyrt. tájékoztatott arról is, hogy kedden a cég közgyűlése a vállalat nemzetközi terjeszkedésének támogatásaként a vállalat igazgatóságának megújítása mellett döntött. A testületből visszahívtak egy tagot, továbbá négy taggal hatra bővítették a létszámát. A megszavazott új tagokkal az igazgatóság nemzetközivé válását erősítették meg a tulajdonosok - értékelte a döntést Kassai Ákos vezérigazgató. Az RFV papírjai kedden 8.999 forinton álltak záráskor a Budapesti Értéktőzsdén. Ez 149 forintos, 1,68 százalékos emelkedést mutatott az előző záróárhoz viszonyítva. Az RFV részvények forgalma kedden 45,53 millió forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!