Tovább romolhat a kelet-közép-európai gazdaságok állapota, így egy fillért sem fektetne be a térségben Jim Rogers. Az ismert befektető - aki Soros Györggyel együtt alapította a Quantum Fundot - a Bloomberg hírügynökségnek kijelentette: Kelet-Európában gázos a helyzet, és valószínűleg a legrosszabb még hátra van. A most 66 éves Rogers - a Wikipedia szócikke szerint - 1964-ben kezdte tőzsdei pályafutását, hat évre rá meg is alapította Soros Györggyel a Quantum Fundot. Ez az alap a következő tíz évben 4200 százalékos növekedést produkált, szemben az S&P-500 kevesebb, mint 50 százalékos teljesítményével. Rogers 1980-tól a Columbia University Graduate School of Business vendégprofesszora. 1998-ban megalkotta a Rogers International Commodity Indexet, 2007-ben pedig New York-i lakását eladva Szingapúrba költözött. Ha valaki 1807-ben okos volt, Londonba költözött, 1907-ben New Yorkba, 2007-ben pedig Ázsiába - fogalmazott egy, a CNBC által tavaly májusban sugárzott interjúban. Rogers szerint Ázsia és az ott élő emberek olyannyira motiváltak és törekvőek, mint régebben Amerika és Európa volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!