Az amerikai részvények többsége északnak vette az irányt, miután a tartós fogyasztási cikkek iránti megrendelésállomány, és az új lakások értékesítési adatai is jobbak lettek a várakozásoknál. Emellett a fogyasztói bizalmi index is nőtt. Elemzők szerint a piac kétségbeesetten keresi a jó híreket, és ha olyat talál, arra emelkedéssel reagál; az emberek szeretnék megtalálni a fényt az alagút végén.


A nyersanyagtermelő cégek közül a Freeport-McMoRan Copper & Gold emelkedett a legnagyobb mértékben, 1,8 százalékkal, a már említett tartós fogyasztási javak iránti kereslet növekedése miatt. A lakásértékesítési adatok pedig a Pulte Homes építőipari vállalat részvényeit tolták fel 2,5 százalékkal. A McDonald's pedig a fogyasztói bizalom növekedése miatt drágult, amelyet részben az olaj árának csökkenése váltott ki; a Juniper Networks 18 százalékkal ugrott, a Cisco pedig 3,1 százalékkal hízott. A Delta Airlines pedig 7,9 százalékkal drágult. 
 

Az S&P 500 0,4, a Dow Jones 0,2, míg a Nasdaq 1,3 százalékkal erősített.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!