Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. a nyomdai MÁP Plusz indulásának második évfordulója alkalmából új, elegáns megjelenéssel még vonzóbbá tette a lakosság számára a nyomtatott változatot. A hat különböző névértéken megvásárolható állampapírt izgalmas színviláguk, valamint a magyar történelem nagy alakjai és szimbólumai is különlegessé teszik - jelentette be az adósságkezelő.

A megújult nyomdai MÁP Pluszt mától (november 2-től) a Magyar Posta Zrt. mintegy 400 nagyobb kirendeltségén lehet megvásárolni, majd folyamatosan elérhetővé válik az ország több mint 2100 postai szolgáltatóhelyén. A megújult külsejű sorozat a régivel párhuzamosan értékesítik a készlet erejéig.

A 2019. november 2-án kibocsátott, ötéves futamidejű nyomdai MÁP Plusz konstrukciójában nem változik, továbbra is sávos kamatozással, fix 3,5-6,0 százalékos kamatot garantál, amely megegyezik az értékpapír-számlára vásárolható MÁP Plusz kamatozásával.

A nyomdai verzióból az utóbbi két évben 382 milliárd forint összegben vásárolt a lakosság.

Az ÁKK továbbra is fenntartja a lakossági kézben lévő lakossági állampapírok 11 ezer milliárd forintos állományi célját 2023 teljesüléssel - olvasható a friss közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!