Már a feketeleves is többe kerül

Az átlagos kenyai kávéárak 32 százalékkal emelkedtek a keddi aukción, miután a kereskedők ismét feltöltötték készleteiket a hathetes nyári szünet után - írja a Nairobi Kávétőzsdére hivatkozva a Bloomberg.
NAPI, 2009. augusztus 11. kedd, 20:25
Fotó:

Egy 50 kilogrammos csomag ára 185,40 dollárra emelkedett 140,53 dollárról, ami a legutóbbi, június 30-i árverésen alakult ki. A készlethiány mellett a globális trendekkel magyarázta a drágulást a tőzsde vezérigazgatója, Daniel Mbithi. Ugyanakkor az aukción eleve kevesebb kávét hirdettek meg, a mennyiség 14 százalékkal csökkent; ám a termelés a szeptember 30-án végződő aukciós szezonban közel 20 százalékkal emelkedhet - jelentette még a szezon közepén, februárban az ország "kávétanácsa".

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK