A dollár jenjegyzése az utóbbi napokban már a 90-es árfolyamot támadta − 2010 júniusa óta nem volt ilyen gyenge a japán fizetőeszköz −, miközben a választások előtt még 77 jen körül is megfordult. A japán gazdasági miniszter szerint ez a gyengébb árfolyam már megfelelő a szigetország exportőreinek, a jen további esése azonban már káros lenne, hiszen emelné az importárakat, ami a természeti erőforrásokban nagyon szegény ország számára veszélyes lehet. Ez azt jelentheti, hogy a 100 jenes dollárárfolyamnál már fékezhet a japán kormány és a jegybank is. Egy másik japán kormánytag az árfolyam-politika jelentette diplomáciai bonyodalmak miatt kényszerült magyarázkodásra, miután egy Fed-kormányzó hangot adott a japán politika miatti félelmeinek. A japán pénzügyminiszter-helyetes szerint nem a jen kompetitív leértékeléséről van szó, hanem csupán a korábbi indokolatlan erősödés korrekciójáról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!