A korábbi napok lejtmenete után elérkezettnek látták a befektetők, hogy bevásároljanak az olcsó nyugat-európai részvényekből, ám a lelkesedés hamar elpárolgott a szokásos indokok (olajár, Irak, amerikai kamatemelés) miatt. A technológiai papírok jó szereplése azonban - élükön a Nokiával - még a vártnál jóval gyengébb német bizalmi index negatív hatását is ellensúlyozni tudta. A világ legnagyobb mobilgyártójának papírja több mint 2 százalékkal hízott, s nyomában ott loholt a számára chipeket szállító STMicroelectronics részvénye. A Cap Gemini a tengerentúlon írt alá 10 éves együttműködési megállapodást, amivel rögötn öt százalékkal hízlalta fel részvénye értékét. A brüsszeli UCB azonban nem volt ilyen szerencsés, a piac ugyanis egyáltalán nem fogadta jól, hogy a gyógyszergyártó több mint kétmilliárd euróért vásárolja meg a Celltech-et. A Bayer papírját a Morgan Stanley felminősítése emelte magasabb régiókba, míg az ABB részvényei utáni fokozott érdeklődést a Moody's váltotta ki azzal, hogy magasabb osztályba helyezte át a svéd-svájci vállalat hiteleinek besorolását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!