Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. adatai szerint márciusban 67,1 milliárd forint volt a lakossági állomány növekménye. Ebből a Kamatozó Kincstárjegyek állománya 41,5, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes mennyisége 2,5, a Féléves Kincstárjegy állománya pedig 1,5 milliárd forinttal emelkedett. Az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvények állományának 21,6 milliárd forintos nettó növekedése az eddigi legmagasabb volt a bevezetés óta eltelt időszakban.

Az év első három hónapjában megvalósult 191,6 milliárd forintnyi lakossági állampapír-állomány növekményből a Kamatozó Kincstárjegyekre 135,2 milliárd, a Féléves Kincstárjegyekre 3,2 milliárd, a Prémium Magyar Államkötvényre 43,8 milliárd, az egy- és kétéves Kincstári Takarékjegyekre együttesen 9,4 milliárd forintot jut.

2013. március végére a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 1176,9 milliárd forintra emelkedett. A teljes állományból a Kamatozó Kincstárjegyek 569,6 milliárd, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes mennyisége 293,7 milliárd, a Prémium Magyar Államkötvény 300,2 milliárd, a Féléves Kincstárjegy állománya 13,4 milliárd forintra növekedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!