A legnagyobb londoni adósságpiaci adatszolgáltató cég, a CMA DataVision szerint a magyar államadósság-törlesztési kockázat fedezetére szolgáló határidős biztosítási csereügyletek (credit default swaps, CDS) árazása az aznapi késői londoni kereskedésben 191,6 bázispont volt, 2008. október 2-a óta a legalacsonyabb.

A magyar CDS-árazás éppen egy éve, tavaly márciusban - a Lehman Brothers nagybank 2008. őszi bukása után indult piaci pánik kiteljesedésének idején - érte el legutóbbi csúcsát, 630 bázispontos jegyzéssel.

A szerdai magyar CDS-jegyzés azt jelenti, hogy a magyar adósságtörlesztési kockázat biztosítási ügyletei 10 millió eurónként évente csaknem 440 ezer euróval olcsóbbak most az irányadó ötéves futamidőre, mint egy éve.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!