Ugyanakkor azt is elismerték, hogy a K&H neve önmagában garancia lehetett bármely szerződő félnek. A gyakorlatban így csak a piaci átlagtól jelentősen eltérő hozamszint lehet a gyanús, amely alapján el kell gondolkodnia az ügyfeleknek, tisztességes úton lehet-e ennyire kiugró eredmény elérni, miközben a többi konkurens a számok alapján mélyen lemaradva kullog. Hosszabb távon az ügy minden bizonnyal megtépázza a teljes bankcsoport jó hírét, de kérdés mennyi lesz igaz azokból a jelenlegi újsághírekből, amely szerint akár több tízmilliárd forintos veszteség is érhette a befektetőket. A Pannonplast-részvények felvásárlása miatt indított vizsgálatok eddigi legnagyobb vesztese a K&H bankcsoport. A főtulajdonosok ugyan kiállnak a pénzintézet brókercége mögött, de a befektetők az elmúlt hetekben mégis mintegy 18 milliárd forintnyi tőkét vontak ki a K&H alapokból. A Világgazdaság szerint június közepe óta 88 milliárdról 70 milliárdra csökkent a nettó eszközérték, 20 százalékos tőkekivonás pedig arra utal, hogy a befektetők igencsak negatívan ítélték meg a botrányban vállalt szerepet. A Nemzetbiztonsági Hivatal nyomozása után kiderült több milliárd forintos bűncselekményről van szó. A károsultak 60-70 fős listáján állítólag ismert személyiségek is szerepelnek - írja Népszabadság. Az ügy egyik felelőse, a brókercég vezetője már elismerte a visszaéléseket. Az ügy pikantériája, hogy a visszaélések több éve tartanak a cégnél, de sem a belső ellenőrzések, sem pedig a PSZÁF több mint egy tucat lefolytatott vizsgálata ellenére nem derült rá fény. Az ORFK hétfőn nyomozást rendelt el az ügyben. A hírek szerint Kulcsár Attilát, a brókercég munkatársát, aki a piaci hozamot 6-7 százalékkal meghaladó extrahozammal kecsegtette a befektetőket, sikkasztással gyanúsítják, mivel az elért hozamok egy részét saját céljaira használta fel. a Az RTL Klub esti híradója szerint a brókercégnél az állítólag éppen külföldön nyaraló Kulcsárnak azonnali hatállyal felmondtak. Az origo híradása szerint a Felügyelet 1999-ben már tett feljelentést az akkor még külön szervezeti egységben működő brókercég egyik vezető posztján levő Kulcsár Attila ellen, de a vádat akkor a rendőrség ejtette. A Magyar Hírlap szerint idén márciusában az egyik tulajdonos a KBC bank már kérte a PSZÁF elnökét, hogy vizsgálják át a pénzintézetet, de anélkül, hogy erről értesítenék a K&H-t.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!