A visszafogott forgalom és az alapanyag árak emelkedés együttesen okozta, hogy a KEG Nyrt. üzemi szinten veszteséges lett - olvasható a társaság gyorsjelentésében. A cég ugyanakkor az átszervezett értékesítési hálózatától azt várja, hogy forgalombővülést érjen el, e mellett pedig az alapanyag árváltozásait meghaladó mértékben akarják költségeiket csökkenteni.

Ettől várják azt, hogy az árrés bővüljön. Mindenrre szükésg is lenne, hiszen az első negyedévben 95 millió forintos veszteséget szenvedtek el üzemi szinte, míg a nettó soorn 104 millió volt a mínusz. A gyorsjelentés maga is elismeri, hogy e vszteségben a visszafogott kereskedelmi kapcsolatrendszer és az alapanyagárak emelkedéséből származó finanszírozási nehézségek állnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!