A MasterCard Europe Magyarországért, Horvátországért és Szlovéniáért felelős igazgatója Zdenek Houser adta át az Állami Nyomda számára a MasterCard EMV chipkártyák megszemélyesítésére vonatkozó tanúsítványát. Ezzel lehetővé vált, hogy a tőzsdei társaság egyik legnagyobb termék-, és szolgáltatás csoportját – a műanyagkártya-gyártást és megszemélyesítést – egy új, nemzetközileg is auditált tevékenységgel bővítse ki - áll a cég közleményében. (A hagyományos, mágnescsíkos bankkártyáknál sokkal biztonságosabb megoldás elnevezése a szabványt kidolgozó cégek neveinek rövidítését takarja: Europay, Mastercard és Visa.) Mindez azt jelenti, hogy az Állami Nyomda a MasterCard tanúsítványa alapján már nem csak az EMV szabványnak megfelelő biztonságos chipes bankkártyát állíthat elő, hanem – informatikai fejlesztése révén – meg is személyesítheti azokat. A közlemény szerint az EMV chipkártyák piaca a régiónkban jelentős növekedés előtt áll. Az elmúlt év végére az ilyen, MasterCard márkájú plasztiklapok száma Európában 141,9 millió darab volt, ami 2004-hez képest 113 százalékos bővülést jelent. A MasterCard előrejelzései szerint 2006. végére az uniós országokban már 198 millió MasterCard EMV kártya lesz forgalomban.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!