Az üzletrész vételára 100 millió forint fix összegből és a Fidelis BAU Kft. 2020. első fél évi mérlegétől függő változó komponensből áll, összesen azonban nem haladja meg a 120 millió forintot. Az akvizíció tervezett megtérülése 7 év -  tette közzé a Masterplast szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az MTI tájékoztatása szerint.

A 2002-ben alapított Fidelis BAU Kft. az újrahasznosított alapanyagból előállított hőszigetelő könnyűbeton, a Thermobeton gyártója és a Masterplast Csoport korábbi beszállítója. A kft. rendelkezik a polisztirol hulladék begyűjtéséhez, szállításához és feldolgozásához szükséges hatósági engedélyekkel, valamint gyártási technológiával.

A Fidelis BAU Kft. megszerzésével a Masterplast csoporton belül rendelkezésre áll a polisztirol hulladék újrahasznosításához szükséges gyártási technológia és valamennyi hatósági engedély, ezzel az építőanyag-gyártó vállalat Hungarocell zöld program néven körforgásos gazdálkodási rendszert valósít meg - írták a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!