A számok mögé nézve azonban már egy kicsit árnyaltabb a kép. A befektetési jegyek közül ugyanis 93 milliárd forintnyit az ingatlanalapokból, 80 milliárd forintnyit pedig a garantált alapokból vettek ki, ami speciális okokra vezethető vissza. Kedvezőtlen viszont az alapok szempontjából, hogy a magánszemélyek még mindig inkább a bankbetétet preferálják, és addig nem is várható változás, amíg marad a magas kamatszint. További részletek a Napi Gazdaság mai számában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!