Még elég a kevesebb olaj

Az OPEC nem változtat az olajkartell termelési szintjén legközelebbi ülésén.
MTI-Eco, 2010. október 31. vasárnap, 15:36
Fotó:

Az olajkartell október 14-én Bécsben a termelés szinten tartásáról döntött, s következő, december 11-iki quitói találkozón sem tervez kvótamódosítást - közölte a kuvaiti olajügyi miniszter.

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) olajtermelése 2008 decembere óta nem változott, amikor jelentős, napi 4,2 millió hordó termeléscsökkentésről határoztak.

Havi olajpiaci jelentésében az OPEC napi 100 ezer hordóval emelte az idei év végéig szóló keresleti előrejelzést saját olajára, egyúttal a szervezeten kívüli országok kínálati előrejelzését is ugyanennyivel emelte. A jelentés szerint az OPEC nyersolajára mutatkozó idei egész évi kereslet napi 300 ezer hordóval alacsonyabb lesz, mint tavaly.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK