A hét fő kérdése, kialakul-e középtávú emelkedő trend. Ehhez az S&P-nek stabilizálódnia kéne 1220 felett, míg a DAX esetében a 6100 pont lehet hasonlóan fontos szint. Egyelőre lehet tartani aspekulatív longokat. A hazai piacon is mozgalmas hetet tudhatunk magunk mögött.

Az OTP megtartotta magát 3350 felett végül, így kedvező hangulat esetén a 3800-as szintek is elérhetőek lennének rövid távon. Ellenkező esetben, 3350 törése esetén viszont hamar jöhet a 3000 tesztje újra.

Továbbra is kedvező a kép a Molban, de a 17 500-as szinteket nem sikerült áttörnie felfelé. Kedvező hangulat esetén minden további nélkül megvalósulhat a kitörés, technikailag jelentősebb teret is nyitva felfelé (A Raiffeisen ajánlása: Mol long 17 650 forintról). Lefelé 16000 körül vannak támaszok.

Az MTelekomban valóban megállt az esés 500-nál melyek elesése csak akkor lehet realitás, ha a kinti piacok is visszaesnek korábbi kitörési pontjaik alá markánsabban. Ugyanakkor felfelé is korlátozott a tér 530-nál.

A Richter sikertelenül próbálkozott a héten a 37 000-es masszív ellenállások áttörésével, miután rövid távon túlvett is a papír némi konszolidáció egészséges is lenne. A gyors emelkedés miatt technikai támaszok csak 34000 alatt találhatóak. Egyelőre nem számítunk a 37 000 áttörésére, inkább sávozás következhet.

Folyamatosan menetelt felfelé a szektortárs Egis. Olyannyira, hogy véleményünk szerint el is érte azokat a szinteket, amelyet első körben reálisan elérhetett, a 17 500-18 000 masszív ellenállás. Aki rövid távra vette, érdemes lehet profitot realizálni, középtávra tartható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!