Bár az olaj- és nyersanyagszektor a New York-i tőzsdeindexeket is felfelé mozdította a múlt heti hegymenet után, a többletek jóval kisebbek voltak, mint Európában, ahol a DAX és a CAC-40 0,8 százalékos emelkedést mutatott fel.

A DJIA 0,3 százalékkal 10 547 pontra kúszott fel. Ez 2008 októbere óta a legmagasabb érték csakúgy, mint S&P-500 1128 pontos zárószintje (plusz 0,1 százalék). A Nasdaqp Composite 0,2 százalékkal 2291 pontra emelkedett, ilyen magasságban utoljára tavaly szeptemberben volt.

A tech-papírok átlag feletti erősödést produkáltak, míg a légitársaságok ázsiója mélyrepülésbe kezdett: a piac így reagált arra, hogy karácsonykor egy nigériai férfi bombamerényletet kísérelt meg elkövetni a Northwest Airlines Amszterdamból Detroitba tartó járatán. Több mint 20 százalékkal ugrott meg viszont a Fannie Mae és a Freddie Mac részvényeinek árfolyama, miután az amerikai pénzügyminisztérium a múlt héten közölte, hogy 2012-ig korlátlanul hitelez az amerikai jelzálogpiac két nagyágyújának.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!