Még izmosabb lett a forint - 180 alatt a dollár

A Fed tegnapi kamatvágása miatt a feltörekvő piaci devizák megugrottak, így a forint is jóval erősebb lett. Az amrikai makroadatok megjelenése után a török lírával karöltve tovább drágult a forint.
NAPI Online, 2007. szeptember 19. szerda, 16:03
Fotó:

Az eurót nem sokkal tíz óra előtt 252,40 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon, szemben a kedd délután feljegyzett 254,40 forinttal. A forint jelentős erősödése egyértelműen annak tudható be, hogy a Fed 50 bázispontos kamatcsökkentése, ezzel összefüggésben a dollár gyengülése a feltörekvő piacokon vásárlási hullámot gerjesztett.

A zöldhasú kurzusa a tegnapi 183 forint feletti szintről ma délelőttre 180 forint közelébe süllyedt.

Kolba Miklós, az ING devizakereskedője elmondta, az amerikai inflációs adatok megjelenése után a török lírát és a forintot kezdték vásárolni a befektetők, a többi régiós, illetve feltörekvő piaci deviza kurzusa alig változott. Így a forint euróhoz mért jegyzése 251,40 forintra változott, a dollár árfolyama pedig 179,80 forintra esett délután.

A szakember jelezte, hogy a Fed döntése ugyan rövid távon megnyugtatta a piacokat, de még azért nincs minden rendben a piacokon. Tulajdonképpen annyi történt a magyar deviza szempontjából, hogyaz euró korábbi, 253,50-258,50 forintos kereskedési sávja lejjebb ereszkedett, a mostani helyzetben 250,50 és 256,50 forint között bármerre mozoghat a közös európai deviza kurzusa - fogalmazott a szakértő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK