Még mindig nincs kapaszkodó

Bár a nyugat-európai tőzsdeindexek napközben még megpróbáltak a pozitív oldalon maradni, a túl erős euró ismét a mélybe lökte az mutatókat. Kivételt csak a frankfurti DAX jelentett.
Kummer Krisztián, 2004. november 24. szerda, 18:26
Fotó:

A hét harmadik kereskedési napja is mérséklődéssel zárult Nyugat-Európában, a túl erős euró miatti aggodalmak ugyanis egy pillanatra sem szűnnek meg, még akkor sem, ha a nyersolaj hordónkénti ára 49 dollár alá került New Yorkban. Londonban a lejtmenet élén a Tomkins állt, miután az autóalkatrészgyártó bevételeinek többségét az Egyesült Államokban realizálja. Az AstraZeneca , illetve a Northern Rock hitelintézet papírjainak árfolyamát pedig leminősítés rántotta le. A légitársaságok részvényei azonban emelkedtek a zuhanó olajárnak köszönhetően, ráadásul az Air France-KLM a nehézségek ellenére is jó negyedévről számolhatott be. A német DAX-ot a Lufthansa mellett a TUI tartotta a pozitív oldalon, az utazási iroda bevételei ugyanis szintén nagyban függenek az olcsó üzemeanyagtól. Hiába tartották magukat a tech-részvények, az Infineon lefelé tolta a mutatót, a befektetők ugyanis aggódnak a cég várható éves teljesítménye miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK