Még most sem késő aranyat venni?

A válság során felértékelődött az arany befektetési szerepe, ám a mögöttes ok nem változott, a sárga fém továbbra is menedék eszköz. A kedden új, unciánként 1276,60 dolláros nominális csúcsra futó tőzsdei határidős jegyzés a lapunknak nyilatkozó szakértők szerint rövid időn belül elérheti az 1300 dolláros szintet is.
Józsa Bernát, 2010. szeptember 17. péntek, 04:45
Fotó:

Reálértéken számolva a valódi csúcs továbbra is az 1980-ban elért 850 dolláros szint: ez az inflációval kiigazítva ma 2266 dollárnak felel meg.

Az elmúlt időszakban a nagyobb árfolyamugrásokat követő visszaesésben is megveszik az aranyat a befektetők, így akár hosszabb távon is 1265-1300 dollár közötti sávban maradhatna a jegyzés - állítják egybehangzóan a Napi által megkérdezett szakemberek.

Az árfolyamban éles visszaesés csak akkor lenne valószínű, ha valami óriási kataklizma következtében az alapkezelők masszív mértékben kezdenék kizárni pozícióikat - véli Skáre Balázs, a Solar Capital üzletkötője.

További részletek a pénteki Napi Gazdaságban

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK