A BÉT irányadó indexe a negatív tartományban nyitott csütörtökön, 22 680 pont körül, majd innen a pozitív tartományba emelkedve 22 900-23 000 pont között oldalazva bekkelte ki a kereskedési idő zömét. A nap végén a pesti parkett is profitált a kedvező amerikai makroadatok miatt világszerte megnőtt vételi kedvből, s a hajrában megindult vásárlási lázban minden bizonnyal az alapkezelők negyedéves portfoliózárási kényszere is szerepet játszhatott. A szeptember végi kirakatrendezés is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a BÉT irányadó indexe 23 240 pontig szaladt, s napi legmagasabb értékén, 23 239,93 ponton fejezte be a napot.

A blue chipek közül a Mol száguldott a legjobban, az olajpapír 3,93 százalékkal, azaz 845 forinttal 21 295 forintra drágult a reggeli minimumértékéről. A Mol forgalma meghaladta a 4 milliárd forintot, a részvény iránti érdeklődés csak a nyitásban volt kiemelkedő, amikor a papír még előző napi záróértékéhez képest veszteséggel forgott a pesti parketten.

Az OTP részvényeinek jegyzése 1,7 százalékkal 5320 forintra emelkedtek a nap végére, ám ennél 5 forinttal magasabban is megfordultak a délután folyamán. Az OTP-papírok iránti kereslet 15 milliárd forint felett volt csütörtökön; a vételi kedv hirtelen megélénkült azt követően, hogy a részvény jegyzése elérte az 5300 forintos szintet, a kereskedés utolsó órájában több nagy tételű ügylet is született, amelyek e szint fölé tornászták az árfolyamot.

A Richter 1,1 százalékkal 47 000 forintig jutott, az Egis azonban szerdai zárószintje alatt 5 forinttal, 22 300 forinton végzett.

A Magyar Telekom részvényei 1,7 milliárdos forgalom mellett 0,2 százalékot veszítettek értékükből a csütörtöki kereskedésben. A távközlési papír - a blue chipek közül egyedüliként - a pozitív tartományban nyitott, árfolyama még az első fél órában 670 forintig emelkedett, majd innen zuhant alá, s a kereskedés zömében mínuszban oldalazott. A papír jegyzése 663 forinton érte el napi minimumát.

A kisebb részvények közül az KEG papírjaitól szabadultak a legvehemensebben a befektetők, a részvény 7,8 százalékkal 189 forintra értékelődött le, a BÉT-en mindössze második napja forgó Hybridbox-papírok azonban jól teljesítettek, limittel drágulva 600 forinton zárták a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!