Az euró/dollár jegyzése 1,4315-ön tetőzött hétfőn koradélután, a zöldhasú gyengülése pedig tovább hajtotta a térségi devizákat lefelé, így a forint eurójegyzése is áttörte a 265-ös szintet. Az euró/forint egészen 264,40-ig szállt alá, mielőtt felfelé korrigált volna, ám nem pattant vissza nagyon, hiszen a kurzus fél kettő után is 265 alatt maradt még, fél százalékos forint-erősödést jelezve a pénteki záróárhoz képest.

A forint eurójegyzésének napon belüli minimuma a legalacsonyabb volt az idén, legutoljára tavaly december 31-én állt ilyen erősen a forint az MTI-Eco adatai szerint. Sörös Csaba, a Takarékbank elemzője szerint a 265-ös ellenállás tartós áttörésére a forint ideiglenes erősödése ellenére sem érdemes számítani.

A dollárért ezzel párhuzamosan 185,10 forintot, a svájci frankért pedig már kevesebb mint 174 forintot kértek a bankközin.

Ezzel párhuzamosan a zloty már több mint 1 százalékkal 4,10 közelébe értékelődött fel az euróval szemben, a cseh korona azonban kismértékben gyengült, 25,64-ig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!