Megállt a fúrófej Gödöllő mellett

A PannErgy Nyrt. gödöllői fúrási munkálatai során a fúrófej 2130 méteres mélységben elérte a vízadó triász korú mészkő réteget, ám pótlólagos mérések váltak szükségessé, ezért a munka két hónap múlva folytatódhat.
NAPI, 2011. április 26. kedd, 14:42
Fotó:

A fúrás további folytatásához szakértők egybehangzó véleménye szerint addicionális szeizmikus mérésekre van szükség, hogy mind a legoptimálisabb repedésrendszert, mind a kútpár másik tagjának megfelelő helyét meghatározzák.

A gödöllői térség geológiai jellemzői komplexebbek, mint azt az előzetes kutatások alapján feltételezni lehetett, ezért van szükség kiegészítő vizsgálatokra. A méréseket és annak kiértékelését igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt elvégezni, ami számításaink szerint legalább két hónapot vesz igénybe - áll a társaság közleményében. Amint megvannak a pontosított geológiai információk, a fúrás azonnal tovább folytatódik, a fúróberendezés ezért ez idõ alatt a gödöllői helyszínen marad.

A fúrás rendkívül összetett, nagy precizitást és körültekintést igénylő munka, amelynek során partnereinkkel együtt szorosan kontrolláljuk a folyamatokat - összegezte a Pannergy. A fúrásoknál alkalmazott módszerekben és eljárásokban a szakmérnöki szempontokat tekintjük mérvadónak, ezért a prioritásokat is így határoztuk meg. Az alkalmazott eljárásokról és azok ütemezéséről közösen döntünk a szakmérnökökkel, akiknek tudásában, tapasztalatában megbízunk - áll a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK