Egyelőre nyugodt vizeken evez a forint, ahogy eddig ezen a héten láttuk tőle - mondta a Napi.hu érdeklődésére Csajbók Róbert, az ING Bank devizapiaci kereskedője. A múlt hét végi szintekhez képest azonban lassan ismét erősödik az árfolyam, így újra közelít a múlt héten már tesztelt 302,5-ös eurószinthez.

Akkor már megpróbáltunk áttörni rajta, ám nem sikerült, az euróárfolyam pedig egészen 306,5-ig esett vissza - mondta a szakember, majd hozzátette: az, hogy ismét ennek a szintnek a közelében került az árfolyam, azt mutatja, hogy a forint nem tud gyengülni, nem arra megy, amerre a többség várja.

Csajbók most sem számít arra, hogy a forint áttöri ezt a szintet, ám ha végül mégis sikerülne, várhatóan akkor is 300 felett maradna az árfolyam. Ez egy jó vételi szinte - magyarázta az ING Bank devizapiaci kereskedője. Bár a napokban több fontosabb makroadat is megjelenik, így például a délután folyamán az USA-ból egy ingatlan- és egy munkaerő-piaci statisztika is napvilágot lát, míg péntek reggel a német GDP alakulása mozgathatja az árfolyamokat. Ugyanakkor nagy kilengésekre nem számít Csajbók, mint mondta, várakozásai szerint 300 és 305 közötti eurójegyzés valószínűsíthető.

Délután fél egykor tehát egy euróért 303,4, egy dollárért 221,8, egy fontért 374,3, egy svájci frankért 248,5, míg a japán jenért 2,1853 forintot kértek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!