Megdermedt a forintpiac

Hétfőn reggel a forint 11,43 százalékos szinten nyitott az intervenciós sáv erős oldalán, ám délelőtt fél tizenegyre 11,33 százalékig csökkent. A háborús félelmek miatt teljes az érdektelenség.
Kummer Krisztián, 2003. március 17. hétfő, 10:41
Fotó:

A magyar fizetőeszköz gyengülését az euróval szemben a zlotyról megjelent bírálatok okozták - tájékoztatta a NAPI Online-t Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője. A közös európai valuta délelőtt 244,70/90-es szinten állt, ám a szakember szerint nem valószínű, hogy 245,50-es szint fölé tudna erősödni. A legtöbb piaci szereplő ma a közép-európai idő szerint délután négy órakor kezdődő ENSZ BT Irakkal kapcsolatos tanácskozásra koncentrál. Ennek megfelelően sem külföldi, sem vállalati szinten nem mutatkozott mozgás a forintpiacon. Kolba szerint a háború megindulása esetén az euró enyhén és rövid ideig erősödne a dollárral szemben, ám ez jelentősen nem befolyásolná a forint árfolyamát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK